Step Coregrafic


În clasele de Step Coregrafic – Incepatori (Basic) coregrafia este construită în aşa fel încât nivelul să fie unul scăzut, iar numărul de repetări al contrucţiilor coregrafice (al blocurilor) este mai mare. Chiar dacă voi nu veţi observa de la început cei 32 de timpi ai frazei muzicale şi nu veţi ştii că există un masterbeat pe care începe coregrafia, transformarea paşilor şi evoluţia acestora vi se vor părea fascinante.
În clasele avansate de Step Coregrafic, dificultatea coregrafiei va fi una mai ridicată (combinaţii complexe, schimbări de direcţie, paşi variaţi, intensitatea mediu spre ridicat), trecerea de la un pas la altul va fi făcută după mai puţine repetări, iar coregrafia poate conţine blocuri asimetrice.

După cum deja ţi-ai dat seama, clasa de Step Dance (Coregrafic) nu este una la care să te plictiseşti! Şi dacă ţi-e teamă de faptul că gradul de complexitate al exerciţiilor te va demotiva, nu-ţi face griji: instructorul de aerobic e acolo, lângă tine, motivarea fiind unul din obiectivele lui principale. Totodată, muzica utilizată în cadrul lecţiei este un element esenţial de motivare, creând o atmosferă plăcută şi energică, mascând în acelaşi timp senzaţia de oboseală.

Muzica are capacitatea de a creea emoţii!
Trebuie să ştiţi că finalul lecţiei este minunat! După ce timp de 40-45 de minute aţi transformat paşii de bază rând pe rând, cele 3 construcţii coregrafice (blocuri) se unesc rezultând într-un dans pe step. Sunt cele 3-4 minute de glorie, la finalul cărora satisfacţia muncii tale de-a lungul întregii lecţii ajunge să fie intensă. Undeva în fundal se aude: “Poză!” şi toată lumea îşi ia postura graţioasă de final, apoi curg aplauzele şi zâmbetele apar pe chipul fiecăruia… Momentul te poate duce cu gândul la finalul unei piese de teatru, când lumina se aprinde iar ovaţiile nu mai contenesc.

BENEFICII:


Dezvoltarea sau menţinerea capacităţii de efort în regim aerob (îmbunătăţirea funcţiilor cardio-vasculare şi respiratorii);

O modalitate excelentă pentru socializare;

Imbunătăţirea capacităţii de coordonare şi control.