PILATES


Pilates se refera la un sistem fizic de aerobic care se concentreaza in special pe dezvoltarea principalilor muschi ai coloanei vertebrale pentru a obtine si mentine o directie si o pozitie cat mai perfecta a corpului.

Peste 25 de milioane de persoane practica la ora actuala o forma de sport in trend: Pilates.
Cei mai multi stiu ca reprezinta sedinte de exercitii intense, delicate cu articulatiile, ce necesita controlul musculaturii abdominale si simtul echilibrului, coordonate permanent cu respiratia. Insa mai putini cunosc faptul ca Pilates a fost inventat de un culturist german acum mai bine de 100 de ani.

Nascut in 1883, Joseph Pilates a sustinut intreaga viata faptul ca organismul uman are nevoie zilnic de miscare si ca exista o interdependenta intre controlul mental al miscarii si exercitiul fizic. Iar acestea ajuta la mentinerea unei posturi corecte pe intreaga viata, la tonifierea musculaturii si astfel mentin nealterata starea generala de sanatate.


In esenta Pilates reprezinta adaptarea unor exercitii de yoga care se realizaeaza folosind niste exercitii rapide sau anumite accesorii specifice pentru acest antrenament.

Implica o combinatie de exercitii fizice, respiratie si meditatie si se indreapta catre promovarea flexibilitatii, mareste rezistenta la oboseala si forta, reduce stresul si vindeca indispozitiile.

Putem spune ca Pilates este o forma dinamica de yoga. La fel ca si in yoga, accentul se pune pe concentrare, control, respiratie si exactitate.