FUNCTIONAL HIIT


Antrenamentul functional nu este un concept nou, revolutionar, ci mai degraba o reinterpretare a metodelor de antrenament traditionale, in context actual. In cateva cuvinte, functional training inseamna renuntarea la aparatele fixe si la greutatile foarte mari, folosindu-se in principal greutatea corpului si miscarile libere sau accesoriile specifice.

Practic functional training porneste de la un principiu simplu: exercitii prin care corpul se misca ne-restrictionat, fara limite. Instrumentele functionale permit evolutia in toate planurile de miscare si implica intregul corp.


High Intensity Interval Training (HIIT) –alterneaza între perioadele de mare și de mai mică intensitate în timpul unui antrenament, randamentele obținute sunt mai bune.

Studiile au demonstrat în mod repetat superioritatea HIIT în ceea ce privește parametrii cardiovasculari cheie, preluarea musculară de oxigen, și chiar sensibilității la insulină (diabet și pre-diabet).

HIIT atinge aceste beneficii cu mai puțin timp decât exercițiu tradițional, continuu, făcându-l o metodă mai eficientă de exercitare.